کیسه فیلتر پلی استر ، کیسه فیلترمناسب جهت صنعت فیلتراسیون :
در میان انواع کیسه فیلتر با جنس های گوناگون ، بگ فیلتر پلی استر به دلیل خواص خوب فیزیکی و همچنین هزینه نسبتاً پایین آن نسبت به فیلتر های موجود در سیستم فیلتراسیون تهویه صنعتی (بگ فیلتر) از محبوبیت بالاتری برخوردار است. تقریبا در 90 درصد صنایع که دمای کاری زیر 120 درجه و ذرات غبار ساده بدون خاصیت اسیدی و بازی را شامل می شوند این نوع کیسه فیلتر کاربرد دارد .
کیسه فیلتر های مقاوم به حرارت:
کیسه فیلترپلی استر تحمل دمای 100 درجه سانتی گراد به صورت پیوسته و درمای 140 درجه سانتی گراد به صورت لحظه ای را دارد به همین خاطر به طور مستقیم برای استفاده صنایعی همچون ذوب آهن و فولاد مناسب نیست مگر اینکه به کمک افزایش کانال کشی و سیستم تصفیه کننده (غبارگیر صنعتی) مولتی سیکلون و روش های خنک کننده هوا را تا قبل از ورود جریان هوای حاوی ذرات آلاینده به درون بگ فیلتر به این دما برسانیم. برای آشنایی با روش های خنک سازی هوای خروجی به صفحه غبارگیر صنعتی مولتی سیکلون مراجعه نمائید.
در مواردی که امکان خنک سازی تا 100 درجه سانتی گراد امکان پذیر نباشد، از کیسه های فیلتر با جنس فایبر گلاس ، پلی آرامید ( نومکس) و گلاس که تحمل دمای تقریبی 205 درجه سانتی گراد به طور مداوم و 250 درجه دمای لحظه ای دارا می باشد، استفاده می گردد. از معایب کیسه فیلتر نومکس یا فایبر گلاس می توان به هزینه ی بالای ساخت ( تقریبا ده ها برابر کیسه فیلتر پلی استر ) و به دلیل وارداتی بودن این نوع کیسه فیلتر ، در داخل کشور از لحاظ تامین دچار مشکل می باشد. برای آشنایی بیشتر با انواع کیسه فیلتر های صنعتی و خواص آن، از جدول زیر استفاده نمایید.
الیاف پلی استر (Polyester) با کد اختصاری PET یا PES یکی از پر مصرف ترین الیاف جهت تولید کیسه فیلتر هستند که به روش ذوب ریسی تولید می گردند و بصورت های مختلف فلامنتی، لایی، اسپان باند (Spun bond) و میان تهی قابل عرضه هستند. مهمترین ویژگیهای این لیف الاستیسیته مناسب، پایداری ابعادی، مقاومت سایشی بالا و مقاومت بالا در برابر اسیدهای معدنی و آلی است. این نوع از فیلترها در طیف گسترده ای از صنایع همانند سیمان تا کوره های الکتریکی کاربرد دارند.
موارد مصرف
این نوع فیلتر گزینه ای اقتصادی جهت محیط های خشک، محیط های اسیدی معدنی (به غیر از اسید سولفوریک، نیتریک و کربنیک غلیظ) و اکثر اسیدهای آلی است. مقاومت این نوع فیلتر در محیط های قلیایی ضعیف مناسب است و در محیط های قلیایی قوی در دماهای پایین قابل قبول است. از جمله ویژگیهای این فیلتر پایداری در برابر اکثر حلال های آلی و عوامل اکساینده می باشد. این نوع فیلتر تا دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد قابلیت عملکرد پیوسته را دارد.
استفاده از این نوع پارچه در محیط های مرطوب، محیط های بازی قوی با غلظت و دمای بالا و در حضور برخی ترکیبات فنلی توصیه نمی گردد. در محیط های گرم و مرطوب این پلیمر ممکن است دچار هیدرولیز گردد.
طی فرآیند تولید و تکمیل کاری می توان ویژگیهای عملکردی متنوعی را بر روی این نوع از الیاف اعمال کرد که شامل اعمال غشای تفلونی یا پی تی اف ئی، پلی استر ضد الکتریسیته با آستر آنتی استاتیک و یا با الیاف آنتی استاتیک، پلی استر ضد آب و پلی استر ضد روغن می باشد.